When your hostel call you... PART 2

by - 10:45:00 PM

Hello readers !



Selamat malam, readers ! 
Meh sini kumpul nak sambung cerita petang tadi :) 
Sekat mana tadi ? Siapa ingat ? Oh ya , to anybody yg tak baca lagi boleh pergi klik CHAN YEOL kat atas tu ye dulu .. Yang comel tersenyum tunduk tu <3 Kalau tak terlepas cerita kang .. haha

Dah baca?  okay bagus  
Tadi kita habis dekat pelajaran tak diganggu dengan gadjet canggih tu kan? Sekarang nak cerita pasal pergaulan dan disiplin kita kat asrama.. Cara kita jaga masa, cara kita bergaul dengan akak-akak senior, cara kita bercakap dengan kawan, cara kita kemas locker *biar simple asal kemas,daripada kreatif tapi bersepah* dan banyak lagi lah .. 

" Macam mana nak bergurau dengan akak-akak senior ni?nanti takut kena bash la. "

Good question.. Kalau nak bergurau takpe, tapi make sure jangan melampau or naik cekadak faham tak? Contoh kalau buat loyar waktu time mood betul2 timing yang semua tengah berloyar buruk .. Iffah pun ada jugak bergurau macam waktu dalam toilet main bomba-bomba simbah air dekat orang tengah mandi , tarik towel macam tu.. Tapi jangan melebih sgt sgt sgt sgt sgt la.. Kalau dah rasa macam akak tu kecik hati cepat cepat say sorry dekat dia sebab kita duduk asrama ni bukan sorang.. ramai.. macam2 jenis manusia ada..haha
" Kalau kena kutuk kat asrama macam mana?"

Kalau kena kutuk kita just diam je..Buat rasa macam tak ada apa2.. Kalau rasa nak marah cepat2 istighfar ingat ALLAH ... jangan bagi syaitan tu hasut diri kita supaya lawan balik bahaya.. Aiman Banna ada tweet kat twitter dia " Sungguh terpuji orang yang malu apabila menerima pujian dan tetap diam tertimpa fitnah . " .. sabar is the best medicine .. doa dengan Allah nangis .. Tulis dalam diary jangan pendam nanti boleh jadi gila or luahkan kat orang yg kita percaya contoh akak bilik or kawan baik .... nak nangis depan ALLAH waktu berdoa 
Okayh rasanya setakat tu je kut yang nak cakap .. nanti Iffah sambung next part ye.. tunggu mungkin minggu depan sebab this week busy gila nak mati .. dengan kerja kursus Geografi lagii , Sejarah lagi .. Pecah otak woiiii ... Next week, 26hb 11 is my FINAL EXAM so mintak maaf ampun kalau ada yang tak puas hati tu harap diluahkan kat private message FACEBOOK , WECHAT ( iffahnadiah29 ) ye.. Doakan Iffah dapat 11A tau ...

Salam Sayang,
Iffah Nadiah 

You May Also Like

0 peeps