Friday, October 23, 2015

When your hostel call you ... PART 1

Hello readers !


Apa khabar semua? Lama tak dengar cerita kan? ececeh.. 
Lama tak update memanglah kan? Before that nak tanya siapa yang stay hostel kat sini? Budak hostel mesti kental2 kan? Okay now straight to the point.. Actrually nak ceritalah Penganalaman di Asrama ni.. 

Bila you all ask your cousin or sisters about asrama , most of their answers are

" best gila duk asrama.. ada kawan and blablabla "

" kat asrama ada macam2.. we can get what we want .. argh best serios "

" asrama? best.. rasa macam tak nak balik rumah "

macam ni la jawapan yg diterima semasa betemu ramah dengan all of my cousins and friends .. Tapi ada yang kata bila korang duduk hostel macam 

" eh diorang ni kata best padahal indah khabar dari rupa je -,- "

" sembang betullah diorang ni. takbesttttt nak balik ibu umi mama mummy "

biasa lah tu dik.. duduklah 2/3 bulan dulu.. takpun setahun terus.. then next year pindah.. ikutlah.. boleh korang rasa duduk asrama tu macam time raya asrama, time musim ha nun ta wau berkeliaran mcm kena rasuk ke histeria ke, time gotong royong asrama seres best .. cuba dulu dik.. kat asrama ni tak banyak halangan .. halangan ada tapi takde phone and gadjet2 korang yg canggih tu mengganggu.. yang ada buku buku buku ... 

Okay got to go . next part tunggu ye readers semua ..

P/S ; seres is serious in bahasa asrama.. ada bhasa lagi kau ! kelashhh gituhhh\

Salam sayang,
Iffah Nadiah

No comments:

Post a Comment